Каструлі
-
Каструля з неіржавкої сталі UNIQUE UN-5001 ( 0,8 л, 12 см)
340 ₴В наявності Оптом і в роздрібUN-5001
-
Каструля з неіржавкої сталі UNIQUE UN-5003 (1,9 л 16 см )
603,50 ₴В наявності Оптом і в роздрібUN-5003
-
Каструля з неіржавкої сталі UNIQUE UN-5004 ( 2,5л, 18 см )
692,75 ₴В наявності Оптом і в роздрібUN-5004
-
Каструля з неіржавкої сталі UNIQUE UN-5005 (3,5 л, 20 см)
616,25 ₴В наявності Оптом і в роздрібUN-5005
-
Каструля з неіржавкої сталі UNIQUE UN-5006 ( 4,5 л, 22 см)
901 ₴В наявності Оптом і в роздрібUN-5006
-
Каструля з неіржавкої сталі UNIQUE UN-5008 (7,0 л, 26 см)
1 044,65 ₴В наявності Оптом і в роздрібUN-5008
-
Каструля з неіржавкої сталі UNIQUE UN-5009 (9,0 л, 28 см)
1 275 ₴В наявності Оптом і в роздрібUN-5009
На кожній кухні є каструлі, допомагають жінці готувати і зберігати їжу і продукти. Це спеціальна ємність, найчастіше металева, призначена для приготування їжі. З їх допомогою можна готувати на відкритому вогні і в духовій шафі. Характерна її риса в тому, що є ручки по боках і зверху закривається кришкою.
Матеріали виготовлення каструль
Сьогодні виробники диктують особливу моду на девайси для кухні. Вони з'являються в нових формах, видах, типах, з різним покриттям і призначенням. Щоб зрозуміти як вибрати правильну річ потрібно для початку розібратися в різновидах цих приладів.
В першу чергу виробляли продукцію поділяють за матеріалом виробництва. Основний асортимент товарів виготовляється з таких речовин:
- Алюміній;
- Кераміка;
- Нержавіюча сталь;
- Пластик;
- Хромонікелева сталь;
- Чавун;
- Емальована сталь.
Кожен з цих варіантів по-своєму гарний і має свої показники експлуатації. Раніше найбільш популярними каструлями на кухні були прилади з алюмінію. Вони володіють хорошою теплопровідністю і всі продукти в ній готуються швидко. Вони легкі і дешеві, але з цієї ж причини швидко деформуються і піддаються хімічним впливам. Тому господині поступово перестають купувати такі вироби. На зміну їм прийшли товари з нержавійки. Такий набір буде особливо гігієнічний, стійкий до впливу лугів, кислот і високої температури. Рекомендується використовувати продукцію з подвійним або потрійним покриттям дна, тоді менше шансів на пригорання їжі.
Ще один популярний вид – це емальовані прилади для приготування їжі. Вони виготовляються з чавуну або чорної сталі і покриваються декількома шарами склоподібної емалі. За рахунок цього на їжу не впливають хімічні елементи металу. Її експлуатують з будь-якими продуктами харчування, але молочні вироби краще в ній не готувати.
Деякі виробники роблять каструлі з вогнетривкої кераміки, пластику, скла. Їх також використовують на плитах, у духових шафах. Легко миються і швидко проводять тепло. Винятком є лише пластикова каструля. Вона придатна тільки для зберігання сирих або готових продуктів.
Різновиди і типи каструль
Класифікація приладів не закінчується на матеріалах. Їх також можна розділяти за типом, формою і способом застосування. За цими критеріями виробники виділяють такі види каструль:
- Горщик. Спеціальний вид, що не має ручки з боків.
- Казан. Це маленький або великий казан з напівкруглим дном, звуженим до низу, широким верху. Його головна характеристика-це товсті стінки, тому їжа ніколи не пригорає.
- Каструля для запікання. прилади Виготовляються із спеціальної жаростійкої кераміки, яка не піддається високих температур. Її з легкістю можна ставити в духовку на високі температури.
- Кастрюля для разогрева. Для такого класса часто используется стеклокерамика или пластик. Они предназначены для подогрева еды в микроволновой печи при умеренной температуре.
- Ковш. Это специальный девайс с одной длинной ручкой разных размеров, в комплекте может быть крышка. Производится он из разных материалов и может использоваться в любых целях.
- Мантоварка. По внешним данным она напоминает пароварку, имеет 3-4 яруса и применяется для приготовления мантов.
- Таджин. Підходить для приготування їжі в духовці або для гасіння. В ній продукти не підгорають і не пересихають.